0755.048400 Fax: +40 / 374.092026 contact@zeofilter.ro

icon-filter

APA FARA AMONIU ( NH3+N )

 

Azot (N 2 ) este peste tot în jurul nostru. Aerul este format din aproximativ 80% din acest gaz incolor și inodor.

Compușii care produc azot în aer cu alte substanțe sunt dăunători sănătății și naturii noastre. Acestea sunt compuși de azot cu hidrogen (amoniac, NH₃) sau cu oxigen (oxizi de azot, NOx). Amoniul este varianta ionizata al Amoniacului, tot o forma a nitrogenului in parcursul acestuia in natura.

Amoniul, cu formula NH3-N SAU NH4, apare in panza freatica si in apele de suprafata datorita utilizatii intensive a fertilizantilor in agricultura, din creșterea animalelor si proasta gestionare a deseurilor menajere.

Amoniul ajunge in panza freatica si apele de suprafata dupa care se transforma in Nitriti sau Nitrati. Eliminarea Amoniului prin filtrare pe Zeofilter, Nitritii si Nitratii nu se mai formeaza. Amoniul, Nitritii si Nitratii sunt solubili in apa ceea ce face ca acestia sa devina contaminanti ai apei in comparatie cu Amoniacul ( insolubil ) care este un contaminant doar al aerului.

Amoniul este un indicator gradului de infestare al apei si din punct de vedere microbiologic. Prezenta amoniului creste capacitatea microorganismelor de a se dezvolta.  Chiar daca Amoniul in sine nu este considerat un element periculos vietii, consecintele prezentei acetuia in apa pot fii dezastruoase pentru mediul inconjurator si pentru viata, sanatate.

DE CE ZEOFILTER?

Materialul filtrant Zeofilter, dezvoltat prin tratari consecutive ale zeolitului natural cu o concentratie  de Clinoptilolit de 98%, functioneaza ca o rasina cationica si sita moleculara, in acelasi timp. Trateaza toata cantitatea de apa care se filtreaza furnizand apa potabila instant. Conform legii 458/2002 valoarea maxima admisa pentru amoniu in apa potabila este de 0,5mg/l, iar la iesire din statia de tratare valoarea amoniului este absent sau maxim 0,01mg/l.

Solutie tehnica este  prietenoasa cu mediul, nu genereaza contaminanti si este sigura in utilizare, nu este periculoasa pentru viata, sanatate.

AVANTAJE :

  • Elimina integral Amoniul de la concentratii mari : 20-30mg/l;
  • Tratarea apei  in timp real, printr-o singura trecere a apei prin patul filtrant produce apa potabila;
  • Timp de viata de pana la 3 ani;
  • Costuri reduse pentru intretinee;

 

Rasina Zeofilter este dezvoltata doar de catre societatea noastra, si protejata cu drepturi de proprietate industriala.

Pentru mai multe informatii comerciale si date tehnice va rugam sa ne contactati.

 

 

Translate »